Sluníčko a nynější vyšší teploty - opět skok z kožichu do plavek, takže pálení čarodejnic a májové noci budou pod nádherně rozkvetlými stromy. Ale dobré zprávy máme i co se týče obsahu bedýnky na 30.4.13. Pokud se zadaří, bedeme mít nejen ředkvičky a pažitku jako minulý týden, ale i čerstvý kopr, špenát, rukolu a možná ještě něco jiného - aktuální doplněk: máme lahůdkovou cibulku! Na základě poptávky (prozatím) nečlenů Klubu bedýnkářů Plzeň uvažujeme o novince, jež bude pouze na přání: obsahově menší bedýnce za poloviční cenu. Budeme rádí, pokud nám napíšete Váš názor a předem za něj děkujeme. Přejeme Vám hezké dny.

V duchu apríla jsou teploty jako na hopačce. Příroda se po zpoždění dává do nějakého jarního pořádku, ale jak jsme se včera večer (20.04.13) dozvěděli od starého včelaře, kolísající teploty v zimě prý způsobily chybějící generaci včel. Důsledky zatím nechce komentovat. A teď něco veselejšího - v úterý 23.4.13 už snad budou některé první čerstvé plodiny (ředkvička, svazková pažitka)  Doplňuji 23.4.13 skutečnou aktualitu po návratu v 01.49 hod.: ředkvička a pažitka jsou v Plzni !!! Také budou k dispozici pnoucí stáleplodící jahody v závěsných nádobách. Minulý týden se porovnávací košt Moravského muškáta ročníku 2012 setkal s Vaší pozitivní odezvou, takže vybírám vzorky k porovnání Rulandy šedé - opět od 3 malovinařů (což je celkem přijatelný počet), zřejmě ho však vylepšíme rozdílnými ročníky, ať v tom máme pořádný, ale mistrovsky plzeňský, hokej. Ať se Vám daří.

Už je potvrzeno - na bedýnkách 16.4.13 budou i přislíbené zabíjačkové speciality.  Dojde též na slíbený malé srovnávací koštování vínka, které jsme nestačili realizovat předminulý týden, za což se omlouváme. A příští týden by snad již mělo být v bedýnce - pokud Sv. Petr a ti ostatní nahoře schválí - něco čerstvě sklizeného z políček. Lahůdková cibulka to ale nebude, i když vypadá tak hezky česky z Polabí (ale je z Polska). Užijte si - doufejme - slunečný den a opatrujte se. Budeme se na Vás těšit.

Vážení a milí, včera na “Bedýnkách”, tj. 02.04.13, jsme Vás informovali, že domácí klobásy budou k dispozici pravděpodobně za 14 dnů, tj. 16.04.13. Po návratu domů jsme se však dozvěděli příjemnou zprávu: klobásky budou j zítra, takže ti, kteří budou mít zájem, mohou přijet na naše prodejní místo na Lochotíně již tento čtvrtek 04.04.13 a pátek 05.04.13. Tím také dávám na vědomí našim dalším věrným zákazníkům, kteří za námi jezdí na Lochotín a kteří nás minulý týden “přivítali” se slovy, jak je vůbec možné, že jsme přijeli bez klobásek či masa, jak jsme si to vůbec mohli dovolit ! (taková lumpárna, drzost a nehoráznost, že). Takže se máme, Vy i my, na co těšit.