Vážení a milí,
opět po týdnu, tentokráte jen krátce, neboť je již 21.35 hod. a vstávám opět ve 03.00 hod.

Prvně bych rád požádal paní či slečnu Zuzanu, aby se při výdeji bedýnek nebo po zastavila, kde jí, případně i dalším, odpovím na dotazy.

Ve středu jsme absolvovali v jižních Čechách jednání s českým výrobcem džemů, který je ještě dělá tak, jak jsme byli zvyklí a jak si někteří pamatujete od babiček či z domova, tj. když se řekne z meruněk, tak 100% z meruněk, vč. kousků ovoce a nikoliv z mixu s jablky, kterých tam je třeba také …. (ani se neptejte) a vše se dohání jinak. Navíc celá realizace probíhá ve vakuu, bez chemie (používá se pouze pektin a trochu kyseliny citronové), při nižších teplotách, takže i část vitamínů je zachována. A takhle dělají kromě již zmíněných meruněk i jahody, borůvky, pravá švestková povidla (při degustaci neskutečná, až skoro zapomenutá chuť !!!) aj.
V současné době jsme v jednání na džemy z prvních tří komodit, dle Vašeho zájmu uvidíme, co a jak dále. Není to zrovna nejlevnější, jen za úpravy etiket, které začnou po dovolených příští týden, to bude cca 5 t. Kč, dále vybrat vhodné volné typy sklenic a víček - práce více než dost. Střízlivý předpoklad říká, že první ochutnávka pro Vás proběhne 24. nebo 31.8. a pevně doufáme, že se to podaří a že Vám budou chutnat jako nám.
Co na srdci, to už je v PC. Opatrujte se a ať se Vám všem daří.
To Vám přejí Hr.

Vážení a milí,

Takže pouze krátká info k úvaze o pestrosti obsahu bedýnek - průběh letošní zimy či jara je opravdu těžko srovnatelný s loňským rokem, ať vezmeme v úvahu, do kdy mrzlo, průběh jarních teplot, množství srážek atd. To vše se promítlo a ještě, bohužel, promítne do zrání jednotlivých odrůd ovoce i zeleniny. Jako příklad jsem minulý týden uváděl rané meruňky - dovezl jsem 3 odrůdy, které za normálních okolností dozrávají po sobě s rozdílem min. 3 dnů, spíše však 4 - 5 dnů. Současné teplotní rekordy však provedly takovéto změny. Navíc na pondělí předběžně přislíbené rané broskve už dozrály na konci minulého týdne. Obdobné je to i u zeleniny - loni byla touto dobou mrkev již volně, zatímco letos je ještě ve svazcích, avšak např. brokolka přezrává rychle do květu. Ruku v ruce s tím jde logicky i cenová úroveň.

Naší prioritou byla i v době dávno minulé, kdy jsme pro Vás bedýnky ještě nedělali, vždy kvalita, rannost, sortiment, adekvátní cena a další související aspekty, např. spokojenost zákazníků - tomu jsme se podřizovali. Můžete být jisti, že se snažíme i nadále.

Co by předběžně mělo být v bedýnce: dnešní odpoledne jsem v podstatě protelefonoval, abych se pokusil zajistit náhradu za slíbené rané broskve, ale asi se mi to nepodaří. Měl bych však znovu dovézt meruňky - velké Gold Riche, v což jsem ani nedoufal, neboť nebyly ve větším množství ani vloni. Dále by to měl být kopr, rajčátka (děsí mne 19% nárůst ceny, neboť je jich málo), paprika, květák (brokolka z výše uvedených důvodů nebude), kedluben, mrkev sv., celer s natí a tykev. Jak vždy říkám, když se vše podaří.

To je dnes asi vše, snad jsem na nic nezapoměl a pokud ano, omlouvám se.

Hezké prožití zbytku dnešní tropické neděle a dobrý start do dalšího letního týdne Vám všem přejí Hromířovi.

Vážení a milí členové Klubu bedýnkářů,

když už jsem dnes - v neděli - vpodvečer konečně urval trochu času (včera i dnes úklid po malování skladu a úprava el.) a chtěl začít něco upravit, resp. aktualizovat na našich stránkách, zjistil jsem, že heslo mám správné, ale uživatelské jméno se mi vykouřilo z hlavy. Navíc se nemohu dostat na mail, odkud lze vše změnit - prostě drobné potíže růstu. A Míša Z. si ho také nepamatuje, tak to bude chvíli trvat - prostě až najdu zase trochu volného času.

Co bude s největší pravděpodobností v bedýnce29.6.2010, pokud se vše podaří, jak je plánováno a domluveno: rané meruňky, rajská jablíčka, tvaroh, kudrnka, paprika, rané zelíčko, mrkev sv., nové brambory, květák. Měli jsme připravene polorané chrupky, ale jak do nich v týdnu zapršelo, popraskaly a je vymalováno - aspoň bude něco k pití. To bude dnes asi vše, půjdu se osprchovat, najíst a do peří - ráno vstávám kolem 3. hod.a vyrážím na Moravu.
Ještě něco: vzhledem ke skutečnosti, že máme 1. výročí založení Klubu bedýnkářů, rádi bych Vám poděkovali především za trpělivost - rodilo se vše za pochodu a nějaké porodní bolesti také byly - a zejména pak za slova podpory a uznání, která nám neskutečně pomohla hlavně v pro nás tak těžkém období od 30.12.2009, kdy mladší dcerka Lenka (23) prodělala těžkou mozkovou příhodu vč. ochrnutí levé poloviny těla a před jistou smrtí jí zachránil až rozhodný zásah neurochirurgů.
Dovolujeme si tedy nabídnout Vám jako poděkování možnost nákupu jakéhokoliv lahvového vína se slevou - 10 % v období do 31.07.2010.
Dobrý začatek nového pracovního týdne Vám přejí Hromířovi.