Vážení a milí,

Takže pouze krátká info k úvaze o pestrosti obsahu bedýnek - průběh letošní zimy či jara je opravdu těžko srovnatelný s loňským rokem, ať vezmeme v úvahu, do kdy mrzlo, průběh jarních teplot, množství srážek atd. To vše se promítlo a ještě, bohužel, promítne do zrání jednotlivých odrůd ovoce i zeleniny. Jako příklad jsem minulý týden uváděl rané meruňky - dovezl jsem 3 odrůdy, které za normálních okolností dozrávají po sobě s rozdílem min. 3 dnů, spíše však 4 - 5 dnů. Současné teplotní rekordy však provedly takovéto změny. Navíc na pondělí předběžně přislíbené rané broskve už dozrály na konci minulého týdne. Obdobné je to i u zeleniny - loni byla touto dobou mrkev již volně, zatímco letos je ještě ve svazcích, avšak např. brokolka přezrává rychle do květu. Ruku v ruce s tím jde logicky i cenová úroveň.

Naší prioritou byla i v době dávno minulé, kdy jsme pro Vás bedýnky ještě nedělali, vždy kvalita, rannost, sortiment, adekvátní cena a další související aspekty, např. spokojenost zákazníků - tomu jsme se podřizovali. Můžete být jisti, že se snažíme i nadále.

Co by předběžně mělo být v bedýnce: dnešní odpoledne jsem v podstatě protelefonoval, abych se pokusil zajistit náhradu za slíbené rané broskve, ale asi se mi to nepodaří. Měl bych však znovu dovézt meruňky - velké Gold Riche, v což jsem ani nedoufal, neboť nebyly ve větším množství ani vloni. Dále by to měl být kopr, rajčátka (děsí mne 19% nárůst ceny, neboť je jich málo), paprika, květák (brokolka z výše uvedených důvodů nebude), kedluben, mrkev sv., celer s natí a tykev. Jak vždy říkám, když se vše podaří.

To je dnes asi vše, snad jsem na nic nezapoměl a pokud ano, omlouvám se.

Hezké prožití zbytku dnešní tropické neděle a dobrý start do dalšího letního týdne Vám všem přejí Hromířovi.

103 Responses to “Těšte se na meruňky”

  1. maglie calcio a poco prezzo…

    \n \n billiga fotbollströjor \n \n \n \n \n fußballtrikot kinder \n \n \n \n \n maglie calcio \n \n \n…

  2. fußballtrikot kinder…

    \n \n billiga fotbollströjor \n \n \n \n \n fodboldtrøjer \n \n \n \n \n fußballtrikots \n \n \n…

  3. maglie calcio poco prezzo…

    tqeyd69g 4iqyup2fn1 fotbollströjor 4bo2yl wmq12iyuf\n ehqfxw7m 7c9urbd4 maglie calcio bambino 4gje0q x7fbmu\n oue5rv1qfw 4bco7a3 maglie calcio poco prezzo ra6i1lxn c7ys4njut\n…