Před chvílí jsem se dozvěděl, jak roste cukernatost hroznů a tudíž kdy se asi začne stříhat hrozno na burčák. Pokud se vše podaří, přivezu Vám na příští “bedýnky” 05.09.17 první hroznový mošt i burčák. A pokud se podaří ještě více, dovolím si i “přepych” a půjdu na chvíli do vinice také postříhat nějaké hrozno - nejen pro ten krásný pocit, ale i pro zachování naší každoroční stopy v burčáku pro Vás.  Bude to znamenat vstávat kolem 2. hod. ranní a mít hodně štěstí na té naší “příjemné hopsaštráse” D 1, ale jelikož se na ní usilovně pracuje od 0700 do 18.00 hod., doufám, že by cesta v časném ránu mohla proběhnout bez větších problémů a dorazím při svítání.

Další příjemnou zprávou pro Vás i nás je info o výsledku námi provedené “kontroly” malochovu a zázemí  5 bílých a 2 hnědých kozenek - mazlíčků. kterým jsme přivezli tašku suchého chleba. Anonymně jsme si předem zakoupili jejich mléko a sýry, abychom si byli jisti chutí či případným aromátem. Vše ale bylo naprosto OK (v produktech ani náznak typického aromátu) a  prohlídka nás přesvědčila, takže jsme se domluvili na odběrech na zkoušku a již na příštích “bedýnkách” 05.09.17 budeme mít mléko i sýry od těchto kozenek. Vzhledem k tomu, že manželka již může po operaci kyčle na rehabilitaci do Konstantinových Lázní (proto odpadají “bedýnky” 29.08.17), bude moje “honička” ještě nějakou dobu pokračovat, ale to už snad zvládneme. Ať se Vám poslední týden prázdnin vydaří.

Comments are closed.